Εορτοκλέφτες!

Σχολίαζα προχθές την άποψη του συμπαθέστατου Τέρι Γκίλιαμ ότι "είμαστε όλοι κλέφτες". Ε, καλά, σε ένα ωραίο θεωρητικό επίπεδο, έτσι είναι. Παρόλα αυτά, κάποιοι είναι παραπάνω κλέφτες από τους άλλους: πώς αλλιώς από κλέφτες να χαρακτηρίσεις τα κοράκια του ΣΕΒ με τις μπόμπες (που λέει κι ο Στάθης) που μας μπουμπουνίζουν καθημερινά; Αλλά ας μην το χοντρύνω το παιχνίδι, μέρες που είναι...
Κάποιοι από τους παραπάνω κλέφτες, ωστόσο, μου είναι πιο συμπαθείς. Π.χ. τα παληκάρια που προχθές το πρωί βούτηξαν με περισσή χαρά 141 χιλιάρικα από την Εθνική στην Αράχωβα! Κι αφού τα βούτηξαν, ευχαρίστησαν υπαλλήλους και πελάτες, ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα και την πουλέψανε χαλαρά-χαλαρά, "δανειζόμενοι" δυο-τρία αυτοκινητάκια για το δρόμο... Λίγο έλειψε να μοιράσουν και καραμέλες! Θα μου πεις, αν απειλούσανε έσενα με το καλάζνικοφ στη μούρη για να τους παράσχεις το αυτοκινητάκι σου, θα σου ήταν το ίδιο συμπαθείς; Πρώτον, δεν έχω αυτοκίνητο, και δεύτερον, δεν συχνάζω στην Αράχωβα τέτοιες μέρες. Μόνο καλοκαίρι.
Επιβραβεύουμε τις ληστείες; Όχι βέβαια... Αλλά, να, πώς να το κάνουμε: όταν από τη μια μεριά της ζυγαριάς βαραίνουν οι χοντροκλέφτες του ΣΕΒ, οι άλλοι φαντάζουν κάπως σαν αντίβαρο!

1 σχόλιο:

  1. Πάντως, αν πίσω από αυτή την ιστορία (της Αράχωβας) κρύβεται ο Παλαιοκώστας, οι άτυχοι κάτοχοι Ι.Χ. μπορεί μια μέρα να βρουν το όχημα έξω από το σπίτι τους, συν κάποια χρήματα υπό μορφή αποζημίωσης (αν τουλάχιστον πιστέψω αυτά που άκουσα πρόπερσι στην Ευρυτανία).
    Ενώ ο καρχαρίας σου κόβει λ.χ. το πόδι και μην τον είδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή